Grävningen är igång

I onsdags började Falks markentreprenad att gräva ner vår fiberslang. Första sträckan som grävs är från Furudal upp till Fröstorp.
DSC_0025
På måndag börjar Herrljunga Elektriska gräva sträckan Grude mot Frinnestad. Även deras grävning görs av Falk. Anledningen till att Herrljunga Elektriska står för den grävningen är att de samtidigt skall lägga ner en ny elledning den sträckan.

Allt eftersom grävningen görs kommer vi i föreningen sätta ut trästakar där grävmaskinerna skall gräva.

Falk kommer sedan och gräver fram slang och märkband till tomtgränsen, där skall man sedan lämna av slang och märkband så att det räcker för fastighetsägaren att gräva fram till huset. För att Falk skall veta hur mycket slang/märkband som skall lämnas av skall fastighetsägaren på sista stakningskäppen (vid tomtgränsen) anteckna det ungefärliga avståndet man beräknar fram till huset och upp på väggen.

Vi vill inte ha en skarv vid tomtgränsen så därför skall slangen räcka ända fram till huset. Vi återkommer senare med en installationsanvisning för grävning av slang på tomt samt montering av bredbandsuttag och skarvbox.

Falk kommer kontakta de som angett att de vill ha hjälp med grävning på tomten.