Besiktning

Nu är besiktningen av fibernätet gjord av Rejlers. Utöver grävdjupet som vi pratat om innan fanns inga stora avvikelser. Alla kopplingsskåp skall kontrolleras en extra gång och eventuellt fyllas på med lite extra lekakulor för att stoppa eventuella besök av små gnagare. Rejlers kommer nu skriva en besiktningsrapport med beslut.

Angående Tingkullavägen är vi nu på plats 12 i kön hos Lantmäteriet. Tyvärr fick vi ingen information om vad det betyder i tid. Vi har försökt nå dem för att få svar på det men utan resultat.

På bilderna ser vi ett litet kopplingsskåp där fibrer är svetsade. Det gröna skåpet är en nod där den tekniska utrustningen från Telia kommer sättas in. Här finns även batteribackup som klarar upp till en timma utan ström och värmeelement om det skulle bli väldigt kallt ute.nod

skarvskap